زوجین برای ارائه دادخواست و اقدام برای طلاق توافقی می توانند به دو روش اقدام نمایند:
فرد متقاضی پس از ورود به سایت خدمات الکترونیکی قضایی، باید با انتخاب پیگیری و ارائه دادخواست، شخص اقامه کننده دعوی را تعیین کند. اگر متقاضی دارای وکیل قانونی نباشد باید بر روی گزینه “خودم اقامه دعوی می نمایم” کلیک کند. سپس مراحل زیر را طی نماید:
پس از دریافت کد رهگیری، مراحل ثبت دادخواست به اتمام رسیده است و تنها باید کد رهگیری برای مراحل بعدی در مراجع قضایی به همراه داشته باشد.
پس از ثبت دادخواست، شخص ثبت کننده باید به همراه مدرک شناسایی (کارت ملی) و کد رهگیری به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه نماید تا برای ارسال نهایی دادخواست طلاق توافقی به مراجع قضایی اقدام نماید. همچنین وی باید در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، نسبت به پرداخت هزینه دادرسی نیز اقدام نماید.
تمامی مراحل بالا در این روش، با صرف زمان بیشتر در دفتر خدمات الکترونیک قضایی توسط متصدی دفتر انجام می پذیرد.
پس از ثبت دادخواست به یکی از دو روش بالا و ارسال دادخواست به مراحل قضایی، مراحل زیر باید جهت اقدام برای طلاق توافقی دنبال شود:
پس از ارجاع دادخواست به یکی از شعبه های دادگاه بدوی، در صورت عدم وجود نقص در دادخواست، شعبه ارجاعی و زمان رسیدگی تعیین شده توسط پیامک به زوجین اعلام می گردد.
قاضی پرونده در زمان دادرسی پرونده طلاق توافقی، به دفاعیات هر دو طرف گوش نموده و دستورات لازم جهت معرفی زوجه به پزشکی قانونی و مراجعه زوجین به واحد مشاوره خانواده را ابلاغ می نماید.
پس از تهیه نامه مشاوره خانواده و پزشکی قانونی، در صورت عدم وجود مانعی برای طلاق، قاضی رأی طلاق را صادر نموده و به آنها ابلاغ می نماید.
در صورت اعتراض به رأی و درخواست تجدید نظر، صدور حکم ۴۰ روز به عقب می افتد.
پس از صدور حکم طلاق توافقی، زوجین به همراه دو شاهد و دو نفر معرف و شناسنامه و حکم دادگاه، به منظور ثبت رسمی آن به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه می نمایند.
زوجین می توانند برای طی مراحل بالا، از وکیل خانواده کمک بگیرند.
برای دریافت وقت مشاوره و وکالت امور حقوقی خانواده، می توانید با مؤسسه حقوقی پندار تماس بگیرید یا فرم مشاوره را به صورت آنلاین پر کنید.
پاسخی بگذارید