جرم آدم ربایی زمانی اتفاق می افتد که شخصی را بدون رضایت خودش از محلی به مکانی دیگر منتقل کرد بهواسطه تهدید شخص و یا زور و یا فریب دادن شخص،در واقع آدم ربایی باعث سلب آزادی تن می شود.
جرم آدم ربایی یا ساده است که دزدیده شدن انسانی زنده که حداقل ۱۵ سال داشته باشد در غیر این صورت جرم او مشدد می باشد مثل دزدین اطفال و یا قائم کردن اموات که در این موارد جرم مشدد می باشد.
رفتار مجرمانه: دزدیدن شخصی از مکانی به مکان دیگر بدون رضایت و اراده شخص و به واسطه زور و تهدید و یا حیله
مراتب و چگونگی شکل ارتکاب جرم: شخصی که دزدیده میشود میتواند توسط فرد و یا افرادی دزدیده شود که این افراد میتوانند با مباشرت و معاونت یکدیگر اقدام به عملی کردن این جرم کرده باشند.
رضایت نداشتن شخص دزدیده شده (مجنی علیه) : شرط لازم برای وقوع جرم آدم ربایی رضایت نداشتن مجنی علیه است که در این صورت جرم محقق می شود.
نتیجه عمل مجرمانه: نتیجه این جرم سلب آزادی شخصی است که ربوده شده است اما در قانون به صورت واضح درباره نتیجه جرم آدم ربایی حرفی زده نشده است.
وجود سوء نیت عام: جرم آدم ربایی مطلق است و دارای سوء نیت خاص نیست و در صورتی که فردی زنده است اما در خواب و یا بیهوشی دزدیده می شود مشمول این حکم میشود پس عدم رضایت شخص ربوده شده شرط نیست.
انگیزه مرتکب جرم: داشتن انگیزه یکی از عناصر جرم آدم ربایی است اما مقنن آن را به شمار نمی آورند زیرا در جرایم تعزیری و بازدارنده از جهات مخففه است.
شخصی که اقدام به این جرم کرده باشد بنا به هر دلیلی مثل گرفتن وجه و یا مال و یا به قصد انتقام گرفتن اقدام به دزدیدن شخصی به واسطه زور و یا تهدید و یا حیله نماید مجازات وی از ۵ سال تا ۱۵ سال حبس خواهد بود، زمانی که شخص مجرم سنی پایین تر از ۱۵ سال داشته باشد و یا اینکه شخص مجرم آسیب جسمی و حیثیتی دیده باشد به حداکثر مجازات محکوم می شود اما اگر مجرمی که حداکثر مجازات برای او در نظر گرفته شده است مرتکب جرمی دیگر شود پس در این صورت مجازات آن جرم نیز اعمال می شود.
اشخاصی که شخص دیگری را ترغیب و تشویق به انجام جرم می کنند و یا او را تهدید میکنند و یا فریب میدهند که جرم را انجام دهند و باعث میشوند که جرم اتفاق بیافتد
شخصی که طریقه ارتکاب جرم را به دیگری یاد بدهد و یا وسایل مربوط به ارتکاب جرم را تهیه نماید
شخصی که عمل انجام جرم را آسان نماید.
اشخاصی که قصد دارند با معاونت یکدیگر عمل جرم را انجام دهند باید هم زمان این عمل را انجام دهند و میان رفتار معاون و مرتکب اقتران زمانی وجود داشته باشد و وحدت قصد داشته باشند،اگر مرتکب جرم اقدام به جرمی شدید تر کرده باشد که مقصود معاون نبوده است در این صورت معاون به مجازاتی خفیف تر محکوم می شود.
در صورتی که شخصی شروع به انجام عمل کرده باشد اما موفق به انجام عمل نشود بنا به دلایلی که خارج از اراده و قصد شخص باشد به مجازات سه تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد.
در صورت نیاز به وکیل آدم ربایی می توانید از مشاوره حقوقی وکیل کیفری مورد اطمینان خود در موسسه حقوقی پندار از طریق ارسال فرم درخواست مشاوره یا تماس تلفنی بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید