تا سال ۱۳۴۶ قوانین مرتبط با موضوع خانواده به صورت پراکنده در دیگر قوانین ایران وجود داشت. ولی با گذشت زمان و بیشتر اهمیت یافتن جایگاه خانواده و خصوصیات خاصی که خانواده داشت، قانونگذار ملزم به پرداختن اختصاصی به قوانین مرتبط با خانواده گردید. قانونگذار سعی نمود تا با ارائه راه حل های مناسب تا جایی که ممکن باشد از گسسته شدن خانواده ها جلوگیری و نیز مشکلات و معضلات به وجود آمده را با کمترین میزان هزینه و صدمه به افراد خانواده برطرف نماید. جدیدترین نظرات قانونگذار در مورد مسائل مربوط به خانواده در قانون حمایت از خانواده سال ۱۳۹۲ آمده است. در این قوانین مقرراتی جدید نیز در خصوص قانون حضانت وجود دارد.
اولین قانون مختص نهاد خانواده در سال ۱۳۴۶ و با عنوان قانون حمایت از خانواده تصویب گردد. پس از آن نیز به مرور زمان اصلاحات و تغییراتی در این قانون به وجود آمد و درحال حاضر جدید ترین قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۲ می باشد.
موضوعاتی که در قانون حمایت از خانواده جدید به آنها پرداخته شده و همچنین در مورد آنها نو آوری هایی به وجود آمده عبارتند از:
علاوه بر مواد پراکنده ای که در مورد حضانت طفل در قانون حمایت از خانواده جدید آمده، این قانون فصلی را به موضوع قانون حضانت اطفال و نفقه اختصاص داده است. که از ماده ۴۰ تا ۴۶ آن به بحث قانون حضانت طفل پرداخته و شامل مواردی از قبیل جلوگیری از اجرای حکم حضانت و یا ملاقات طفل، توافقات غیر منطقی والدین در مورد طفل، لزوم اجازه از شخص ولی یا کسی که حضانت صغیر یا مجنون را دارا می باشد برای خروج از کشور قبل از طلاق، تعیین تکلیف حضانت طفلی که پدرش فوت شده باشد، رعایت مصلحت و آرامش روحی و جسمی کودکان در تصمیماتی که دادگاه می گیرد، می باشد.
در صورت بروز مشکل در زمینه حضانت فرزند می توانید از مشاوره حقوقی وکیل خانواده مورد اطمینان خود در موسسه حقوقی پندار از طریق ارسال فرم درخواست مشاوره یا تماس تلفنی بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید