در مجموعه های شهری به دلیل اینکه مشکلاتی در مورد آپارتمان نشینی بوجود نیاید مقرراتی در این خصوص وضع شده است که باید تمامی افراد این قوانین را رعایت نمایند و از حقوق همسایگی در آپارتمان نشینی کاملا آگاه باشند.
اگر افرادی که در یک آپارتمان در کنار هم زندگی می کنند بتواند به حقوق همسایگی یکدیگر احترام بگذارند و این دو اصل زیر را رعایت نمایند هیچگاه دچار مشکل نمی شوند
آپارتمانی که در آن زندگی می کنید دارای هزینه های مشترکی است که تمامی ساکنان از آن استفاده می کنید و باید نسبت به پرداخت این هزینه ها مسئولیت داشت
هزینه های آپارتمان می تواند بخاطر نگهبانی و حفاظت فیزیکی مجموعه و نگهداری از فضای سبز و ….. باشد که امکان دارد یک آپارتمان تمامی این موارد را در برگیرد و یا فقط تعدادی از آنها را در برگیرد.
پرداخت حق شارژ ساختمان بر عهده اهالی آپارتمان می باشد که نسبت به پرداخت آن مسئول هستند خواه از آن استفاده نمایند و چه استفاده نکنند. اگر شخصی ادعا نماید که هزینه را پرداخت نمیکند به این دلیل که از برخی موارد مثل پارکینگ که چون ماشین ندارد استفاده نمی کند پس لزومی به پرداخت هزینه تمیزکاری پارکینگ نیست پس در این صورت به موجب قانون هیأت مدیره مرتکب جرم شده است و برای او اظهارنامه فرستاده می شود که در آن مبلغ بدهی درج شده است و اگر مرتکب جرم ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه اقدام به پرداخت آن ننماید هیأت مدیره باید به مراجع قضایی شکایت کند و دادگاه ها باید این موارد شکایتی را خارج از نوبت بررسی و رسیدگی نمایند.
پس از بررسی دادگاه باید شخصی که تخلف انجام داده از خدمات عمومی محروم نماید تا زمانی که بدهی خود را بپردازد. اگر شخص متخلف از پرداخت بدهی امتناع نماید جریمه شخص تا سقف ۲برابر قابل افزایش خواهد بود.
با استناد به قانون تملک آپارتمانها یکی از حقوق همسایگی این است که هر یک از مالکان میتوانند با رعایت این قوانین عملیات و تغییراتی را در در بخشی از ساختمان بوجود آورند برای استفاده بهتر اما این در شرایطی است که بیشتر ساکنین نسبت به این تغییرات راضی باشند در غیر این صورت حق ندارند هیچگونه تغییری را ایجاد نمایند مثلا در صورتی میتوانند نمای بیرون ساختمان را تغییر دهند که اکثریت ساکنین آن به این کار راضی باشند.
برای جلوگیری از بروز اختلافات میان ساکنین آپارتمان میتوان به مواردی اشاره کرد که با وجود اینکه در قانون نیامده اما میتوان از این قوانین استفاده کرد بدین صورت که هیئت مدیره مجتمع با استفاده از این قوانین قانون هایی را برای آپارتمان تنظیم نماید تا ساکنین از آن آگاه باشند و این قوانین را رعایت نمایند:
۱۰٫در هنگام اسباب کشی اثاث منزل باید با مدیر مجتمع یا بلوک هماهنگی هایی انجام شود.
موارد بسیار دیگری نیز در خصوص قوانین آپارتمان نشینی وجود دارد که میتوان به آنها اشاره کرد و ملزم به رعایت آنها شد.
در صورت بروز مشکل در زمینه قوانین آپارتمان می توانید از مشاوره حقوقی وکیل ملکی مورد اطمینان خود در موسسه حقوقی پندار از طریق ارسال فرم درخواست مشاوره یا تماس تلفنی بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید